Blog

7 februari 2022

3 redenen om Californische zonne-energie te steunen

De California Public Utilities Commission (CPUC) overweegt een Proposed Decision (PD) dat de zonne-energiesector drastisch en negatief zou beïnvloeden. Eind januari sloot James (JD) Dillon, Chief Marketing Officer van Tigo, zich aan bij 324 andere mensen die tijdens een marathonvergadering van zeven en een half uur formeel commentaar leverden tegen het besluit. Hij heeft twee van deze redenen in dat gesprek samengevat. Hartelijk dank aan de California Solar & Storage Association voor alles wat zij doen! Lees hieronder JD's artikel over het onderwerp.
Bekijk de volledige webinar op aanvraag
Pijl
Blog - 3 redenen om Californische zonne-energie te steunen

Mijn pad om een gelovige in de zonne-industrie te worden werd geplaveid door drie heel verschillende mensen: voormalig gouverneur Arnold Schwarzenegger van Californië, Vereniging voor zonne-energie en opslag in Californië (CALSSA) Uitvoerend Directeur Bernadette Del Chiaroen mijn dochter Lucy. Als een ware gelovige ben ik geschokt dat de California Public Utilities Commission (CPUC) een maandelijkse belasting overweegt voor huiseigenaren met zonne-energie en een drastische vermindering van het krediet dat deze huiseigenaren krijgen wanneer ze hun stroom terugverkopen aan de nutsbedrijven. Om Tesla CEO Elon Musk te citeren, dit zou een "bizarre anti-milieu zet" voor Californië zijn.

Laten we beginnen met mijn belangrijkste beïnvloeder.

Hoewel ik in juli 2017 de zonne-industrie betrad, was ik nog niet verkocht. Ik tekende bij Enphase Energy om het bedrijf te helpen omkeren, werkend voor en naast vele anderen van een meer traditioneel halfgeleiderbedrijf, Cypress Semiconductor. Toen ik ongeveer negen maanden in dienst was, nodigde mijn dochter me uit op de "Daddies and Donuts"-dag van haar lagere school. Ze zei trots: "Mijn vader zit in de zonne-energie!" Ik kan me niet voorstellen dat ze me met dezelfde voortvarendheid introduceerde toen ik nog in de halfgeleiders zat. Zoals de meeste ouders heb ik een sterk verlangen om de wereld een betere plaats te maken voor mijn kinderen en werken in zonne-energie doet precies dat.

Fast forward naar december van 2019, waarin ik uitreed naar Clovis, Californië voor een CALSSA evenement ter viering van een miljoen zonnedaken in Californië. Toen ik aankwam bij Buchanan High School, werd ik begroet door 400 mensen, waaronder Bernadette (helemaal links op deze foto) en Arnold. Zoals ik toen schreefHet evenement heeft me helemaal verslingerd aan zonne-energie. Gouverneur Schwarzenegger vertelde ons dat "partijnamen onzin zijn. Of we nu Democraat of Republikein zijn, we ademen dezelfde lucht in en drinken hetzelfde water." In plaats van politieke hete hangijzers, drong hij er bij de aanwezigen op aan zich te concentreren op vervuiling, iets waar we allemaal achter kunnen staan.

Dat punt is van cruciaal belang. Een kopie van de posters die de voormalige gouverneur van Californië die dag uitdeelde, staat links op de foto en hangt in mijn kantoor. Zoals ik in een recente openbare hoorzitting voor de California Public Utilities Commission heb verklaard, ben ik een Republikein die zij aan zij werkt met Democraten en Onafhankelijken in de zonne-energie industrie. In Arnold's woorden: we willen allemaal "een einde maken aan vervuiling", ongeacht onze politieke kleur. Dat is mijn tweede reden om in zonne-energie te geloven. In deze tijd hebben we meer bi-partijdige agendapunten nodig. Zonne-energie is zo'n wereldwijd initiatief dat ons allemaal helpt.

De laatste reden waarom ik geloof is vanwege Bernadette en het fantastische werk dat de gehele California Solar & Storage Association doet. Ik heb met het CALSSA-team aan een telefoonbank gewerkt en heb deelgenomen aan een fondsenwerving waarbij basketballegende Bill Walton aanwezig was. Ik ben naar sociale evenementen geweest en heb deelgenomen aan beleidsdiscussies. Toen de CALSSA directeur van lidmaatschap Carter Lavin het voorgestelde besluit van de CPUC uitlegde, was ik geschokt.

Ten eerste, de nutsbedrijven noemen de mensen die hun product gebruiken "belastingbetalers." Denk daar eens over na. Tigo Energie verkoopt aan klanten en verleent diensten aan klanten. Ik ben er zeker van dat de meesten van u er ook zo over denken. Ik kan me niet voorstellen dat een bedrijf zijn klant een "koper van apparatuur" noemt. Hun argument voor een belasting op zonne-energie is dat huiseigenaren met zonne-energie minder stroom van het net gebruiken. Volgens de nutsbedrijven moeten zij dan meer van hun vaste kosten toerekenen aan niet-zonnestroombelastingbetalers. Als wij in mijn bedrijf onze vaste kosten niet kunnen dekken, snijden wij in de kosten en verbeteren wij de efficiëntie. Wij zeggen niet tegen klanten die minder van ons product kopen dat wij hen meer vaste kosten moeten aanrekenen. Dit onderstreept alleen maar het feit dat "belastingbetalers" noch klanten, noch afnemers zijn.

Ik ben een gelovige in de zonne-industrie. Dit komt door de gouverneur (Arnold Schwarzenegger), CALSSA (onder leiding van Bernadette Del Chiaro) en mijn dochters (Lucy & Leah). Californië is koploper in het land met meer dan 1,18 miljoen zonne-daken (8,2% van de huizen) en de nutsbedrijven willen zonne-energie op daken om zeep helpen, met alle banen voor schone energie en kleine bedrijven van dien. De CPUC en gouverneur Gavin Newsome hebben de macht om de nutsbedrijven te stoppen en ik hoop van harte dat ze dat doen. Als u wilt helpen Red Californië Zonne-energie, voel je vrij om mee te doen.

Deel

Nieuws artikelen

ALLES ZIEN
Vorige
Volgende

Blog berichten

ALLES ZIEN
Vorige
Volgende
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Dank u voor uw aanmelding!
Oeps! Er ging iets mis bij het verzenden van het formulier.